Fine art fotoserie, de arbeid en de keuzes van een kunstfotograaf.

Fine art fotoserie die mijn ervaringen verbeeldt met managers in de zorg. Ervaringen die in mij hart zijn blijven haken.

Deze serie gaat over de woede die een professional voelt als hij ‘ gemanaged’ wordt door een manager die zich sturend, geleid door cijfers, opstelt.  Het hogere doel dat de manager dient is winst voor de organisatie, terwijl de professional vooral goed werk wil leveren. Een onverkwikkelijk spanningsveld.

Het maken van onderstaande beelden heeft mij veel plezier gegeven. Het was een creatief, intuitief proces, waar ik veel van mijn emoties klevend aan dit thema in kon uitdrukken

De keus tussen deze eerste drie verbeeldingen van de roemloze ondergang van een manager vond ik moeilijk. Welke denkt u dat ik op mijn website heb geplaatst? De vierde werkte vooral op mijn lachspieren.

Fine art fotoseries        Fine art fotoseries

Fine art series        fine art fotoseries

Inspiratie voor het tot stand komen van deze kunstwerken vond ik in de 17e eeuwse schilderkunst. Een bekend schilderij (Judith slaying Holofernes) gemaakt door Artemisia Genteleschi, de eerste vrouwelijke schilder die lid werd van de Academia di Arte del Disegno in Florence. Op dit schilderij hakt Judith, een Hebreeuwse vrouw,  het hoofd af van een generaal. Door deze daad redt zij haar dorp.

Inspiratie voor deze fine art fotoserie

Zie ook aflevering 1, aflevering 3 en aflevering 4 van dit artist diary