Kunstfotografie dagboek aflevering 4

Hier alweer kunstfotografie dagboek aflevering 4.

Vandaag wil ik het hebben over symboliek in de kunst. In het begin dacht ik dat het gebruik van bekende symbolen een goede manier was om mij te helpen mijzelf uit te drukken in beeld. Inderdaad helpt het je om je boodschap over te brengen. Het probleem is, dat bekende symbolen vaak tamelijk eenduidig worden begrepen. Je kunstwerk wordt er dus niet spannender door.

Hieronder weer een paar afgekeurde foto’s. Hoe ik het ook probeerde, een vrouw in doktersjas met engelenvleugels bleef saai. Toch lukte het mij in dit geval niet een ander symbool te verzinnen dat net zo goed mijn gevoel uitdrukte. Op mijn website kan je zien hoe ik het heb opgelost. Toen ik het voor de zoveelste keer probeerde, weer op een iets andere manier, kwam het toeval mij te hulp. Het toeval is vaak mijn onmisbare maatje. Het is de kunst om hiervoor open te staan. Dit lukt alleen als je jezelf ervan weerhoudt teveel vast te houden aan je oorspronkelijke idee.

 

Kunstfotografie dagboek aflevering 4 Kunstfotografie dagboek aflevering 4Kunstfotografie dagboek aflevering 4

Zie ook aflevering 1, aflevering 2 en aflevering 3 van dit artist diary.